27/1/14

Final de l'assignatura

A la presentació del blog vaig mencionar que aquest era un blog en el que aniria plasmant les reflexions i idees o treballs fet a classe, concretament en l'assignatura d'Alfabetització Digital.

Ara ja ha passat un semestre i l'assignatura ha arribat a la seva fi. Haig de reconèixer que ha sigut una assignatura molt interessant en la que he après moltes coses. Sóc conscient que vivim en un món on les noves tecnologies tenen un paper molt important i per això, en la meva futura professió com a mestra, crec que tindran i han de tenir un lloc. Per això he vist molt interessant fer aquesta assignatura perquè malgrat ser jove i estar bastant al dia de les noves tecnologies, he vist que hi ha programes que no coneixia o que en tenia uns coneixements molt bàsics i, per tant, m'ha sigut de gran utilitat el fet de treballar-los i aprofundir més en ells. 

Estic molt contenta dels aprenentatges que he fet i m'agradaria poder-los anar actualitzant per tal d'estar al dia quan tingui la oportunitat de desenvolupar i posar en pràctica tots els coneixements adquirits en l'assignatura d'Alfabetització Digital.

Espero poder anar continuant escrivint i explicant idees, qüestions i treballs relacionats amb l'educació infantil. Per tant, animo a tothom qui vulgui, a explicar anècdotes, fer preguntes o altres a partir del que he  anat explicant. I si hi ha altres temes que es vulguin tractar, els podem posar i entre tots podem trobar solucions. Sempre poden ajudar molt els punts de vista, idees i vivències de les altres persones. Mai ens podem estancar. Cada dia podem aprendre una cosa nova, ja sigui dels adults com dels infants i joves i del món i societat que ens envolta.


Per acabar, m'agradaria ensenyar-vos l'eslògan que vaig crear a classe amb el programa “Popplet”, pensant en el meu futur com a mestra, en el què he après i el què em queda per aprendre. Espero que us sentiu identificats amb aquest eslògan i que cadascú intenti fer el seu. A vegades és interessant posar-se a pensar què és per a un mateix l'educació i sobretot si és en el que dedicaràs el teu futur.
  



"Quan tot s'enlaira, toco els somnis de puntetes, junts podem arribar més lluny, més lluny. Un llarg viatge, il·lusions dins les maletes, junts, podem arribar més lluny, més lluny." Txarango. 




24/1/14

Fira científica

Després de molts dies preparant i treballant amb el projecte, finalment podem dir que s'ha acabat. Hi ha hagut molta feina perquè no és fàcil crear blogs, JClics, pàgines web, moodles, entre d'altres. Tots hem tingut la nostra feina i hi hem dedicat moltes hires per tal d'aconseguir unes bons resultats. 

Tot el treball realitzat l’hem pogut plasmar a la Fira Científica que hem fet a classe, al campus Mundet, on la resta de companys de classe i professores han vist tot el que hem estat fent al llarg del curs. Hem hagut d’explicar i vendre el nostre producte. Anar passant pels diferents estants i escoltar les propostes dels altres ha sigut molt interessant. Personalment he vist projectes que m’han cridat molt l’atenció com són els de la creació de pàgines web, on han creat un web més actualitzat al que ja tenien al alguns llocs, la ràdio on s’explicaven contes, que he trobat molt original, entre d’altres.  

El fet de crear aquests projectes i haver contactar amb escoles o centres per tal que els pugin dur a terme o utilitzar, és un punt a favor per a nosaltres ja que es poden veure les ganes i motivació per a la nostra futura feina com a docents degut a que volem estar al dia en la nostra societat, i gràcies a aquests projectes, donem a conèixer les nostres possibilitats i coneixements en noves tecnologies, que és un dels temes que més criden l’atenció a les escoles i centres educatius avui en dia.

Estic molt contenta dels resultats de tots els grups perquè s’ha vist que tots han fet molta feina, però personalment estic molt orgullosa del projecte que hem realitzat el meu grup sobre el Medi ambient i el reciclatge. A continuació us deixo una fotografia perquè veieu com era el nostre estan. 



16/1/14

Vídeo de les noves tecnologies

Us penjo aquest vídeo que parla de les noves tecnologies, de la importància d'ensenyar i utilitzar les TIC. He pensat que amb la temàtica del blog, aquest era un vídeo molt adequat per fer una mica de resum de tot el que he anat aprenent al llarg de l'assignatura. Això, però, no vol dir que no m'haig de continuar formant en aquest àmbit ja que sempre s'aprenen coses noves i mai et pots estancar ja que la societat de la informació en la que vivim, cada dia hi ha canvis i apareixen coses noves. 


Espero que us agradi i us serveixi per entendre una mica millor la utilitat de les TIC en educació.  


Dificultats del projecte

Ara que ja estem a la recta final del trimestre, hi ha molts treballs i projectes per presentar. Concretament l'últim que ens queda pendent és el d'aquesta assignatura, el projecte. El nostre està orientat al treball del medi ambient i el reciclatge.
 
Aquests dies ja estem resolent els últims dubtes i acabant de fer els últims retocs al treball. A la classe hem pogut resoldre els dubtes que ens han anat sorgint, hem estat maquetant el treball i hem preparat la fira on exposarem el nostre projecte a tota la classe.


A continuació us penjo un vídeo relacionat amb el reciclatge perquè entre tots ens puguem amar conscienciant de la feina que hem de fer, i com la hem de fer per tal de tenir un món una mica millor, més net i més ben cuidat. Entre tots ho podem aconseguit. Fem un bon treball per a la cura del Medi Ambient. 





7/1/14

Stop potion i pixil·lació

En els últims anys, les noves tecnologies han evolucionat molt. Abans sempre portàvem la càmera de fer fotos a sobre, però des que hi ha aquests mòbils tan actualitzats amb càmeres com si fossin les digitals, la gent realitza les fotos amb aquests. Actualment, com que podem fer i esborrar les fotos que no ens agradin, ens passem el dia fent fotografies. En aquest moment, doncs, penso en la gran quantitat de coses que es poden fer amb aquestes. Hi ha infinitat de programes per realitzar vídeos, reculls d'imatges, entre d'altres. 

Aquests dies a classe hem estat parlant dels stop motion i les pixil·lacions, doncs n'havia sentit a parlar i n'havia vist alguns, però ara hem tingut la oportunitat de crear-ne un. He pogut veure la feina i dificultat que comporta crear un stop motion i pixil·lació. Nosaltres només l'hem fet d'uns 10 segons, però ja hem hagut de fer moltes fotos ja que per a cada moviment que es faci se n’ha de fer una. Malgrat això, he vist que és un treball molt interessant que et permet fer una gran veritat de muntatges. 

A continuació us adjunto el link de la pixil·lació que vam fer: 

https://www.youtube.com/watch?v=qaCURKwvzbU


En la meva futura professió com a docent crec que pot ser molt divertit per als infants, que ells mateixos siguin els creadors d'un conte o un vídeo, i fins i tot amb treballs propis d’ells. Per aquest motiu implantaria les noves tecnologies a l'aula per poder fer un stop motion i el faria amb dibuixos creats per ells. D'aquesta manera ells se sentirien partícips del treball realitzat i farien un aprenentatge significatiu ja que ells m'ajudarien a realitzar-lo. D'aquesta manera podrien veure com es fa, se’l sentirien seu i podrien manipular la càmera de fer fotos.





3/1/14

Collage

El paper del mestre a l'aula és molt important ja que és el que ha de vetllar pels seus alumnes. En tot moment ha de realitzar activitats que els hi cridin l'atenció, adaptades a les seves necessitats i el més dinàmiques possible. 

Avui a classe ens han mostrat una activitat que es va fer en una escola on es donaven unes nocions per treballar la fotografia amb els alumnes. Moltes vegades pensem que els mestres i adults són els que han de manipular els objectes i en aquest cas la càmera de fer fotos. No estem dient sempre que com més manipulin i experimentin amb tots els materials, més aprendran i més significatiu serà l’aprenentatge? Aquest és doncs el moment clau per poder deixar que els alumnes experimentin amb la càmera de fotos digital. Penso que ells poden fer fotografies molt originals ja que tenen molta més creativitat i no s’amaguen de res. D’aquesta manera també tenen la llibertat de plasmar el que per a ells sigui important, donar aquesta llibertat, sempre però amb unes petites normes per tal de tenir cura del material que s’utilitza, en aquest cas, la càmera de fotos.

Per tal de veure com treballar amb els infants la temàtica de les fotografies, avui ens hem posat a la pell d’un infant, hem agafat la càmera i ens hem començat a fer fotos expressant diverses emocions amb l’expressió de la cara. Haig de reconèixer que no és fàcil mostrar les emocions només amb la cara, però ho hem aconseguit i per fer-ho més dinàmic i divertit, les hem posat totes en un collage, els resultats del qual els podeu veure en la imatge que hi ha a continuació: