28/11/13

Nadius digitals i immigrants digitals

Ens trobem en una societat que ha evolucionat molt en les noves tecnologies. Fa un temps, els nostres pares, quan van néixer no tenien pas ordinadors i, nosaltres, fins que no vam tenir ja uns anys no vam veure el primer ordinador. Actualment, però, els nens i nens ja creixen envoltats de noves tecnologies.

Era conscient de la diferència que hi havia entre els immigrants digitals, persones que no han estat gaire en contacte amb les noves tecnologies, i els nadius digitals, que estan en contacte amb les noves tecnologies des de ben petits.  És molt usual veure un infant o jove que ensenya als seus pares o avis com utilitzar un aparell digital. Fins i tot a l’escola podem veure que molts dels professors no dominen les noves tecnologies. En alguns moments potser ens centrem massa en les noves tecnologies i no deixem que les tècniques tradicionals tinguin un profit.

Per tal de poder-nos adaptar a tothom, crec que hauríem de treballar amb els dos tipus de recursos que tenim, tant els tradicionals com les noves tecnologies. Podem trobar immigrants i/o nadius digitals que no vulguin veure més enllà de les seves idees i coneixements, és a dir que s’estanquin en els llibres o en els aparells tecnològics respectivament. Això, en la societat actual és un gran problema i crec que com a futura mestra que seré, el concepte “ensenyament” i “educació” hauria de ser més ampli ja que tots podem aprendre de tots, sigui amb els recursos que siguin. No cal estancar-se amb una idea o punt de vista. Ens trobem en una societat canviant on el mestre es el principal element que ha de fer un canvi de mirada i adaptar-se al que se li presenti en el dia a dia de la societat en la que vivim. L’element principal és formar-se constantment per tal d’estar al dia.  




http://bit.ly/1diIpd4





24/11/13

El JClic

Una de les webs que més s'utilitza a educació, en qualsevol edat, és la del JClic. S'hi poden trobar activitats de tot tipus. Pots escollir l'àrea que vols treballar, el tipus d'activitat que vols que els nens facin; sopes de lletres, memory, encreuats, relacionar, fer seriacions,
entre d'altres.


Algunes vegades m'havien explicat que aquestes activitats es podien crear personalment des de casa. Doncs haig de dir que animo a tothom a fer-ne una ja que pots crear-la segons els teus objectius, capacitats i àrees a treballar. Pots escollir les imatges que més t'agradin, posar-hi els missatges que creguin necessaris per als teus alumnes, el vocabulari que vols que treballin i aprenguin.

Sent una de les pàgines que més es fan servir a les escoles, perquè no crear-ne una nosaltres? Com més material hi hagi a la xarxa, més diversitat d'activitats hi haurà i els infants més aprendran.

Només descarregant-te el programa, amb el JClic Author, ja pots crear el joc que creguis convenient per al teu grup classe, per a l'activitat que vulguis realitzar.

http://bit.ly/1fCMf4U

Siguem creatius i deixem volar la imaginació. Entre tots podem cercar activitats noves, innovadores i creatives per als nostres alumnes, fills o familiars, en definitiva, per a qualsevol infant que vulgui passar una estona divertida tot fent nous aprenentatges.